Spelverdeling Cafédrive 2018

Download PBN file van alle spellen

Als bridger met wortels in het Noorden (mijn opa en naamgenoot woonde zijn hele leven op de Korreweg; mijn vader werd daar geboren en groeide er op) draag ik Groningen met de Evenaar, de Walrus, het Jannes van de Wal (Jannes was lang geleden bij Kirchhoff en mij een trouwe kibitzer) centrum en alle bridgers rondom de Martinitoren, een warm hart toe.

Met veel plezier stel ik het spellenboekje samen van de 36-ste Apih-cafédrive. Altijd met als motto ‘ter lering ende vermaeck’. Elk spel begint met een biedverloop (of biedverlopen) volgens ‘Apih-basis’ zoals Jelle Rienstra dat voor ogen heeft; voor kritische noten moet je bij hem zijn. Vervolgens passeren technische zaken de revue. Elk paar kan de opmerkingen en vragen gebruiken voor een systeembespreking. Leg het bieden en spelen aan jouw tafel tijdens de Apih-drive ernaast en je krijgt vast en zeker nuttig vergelijkingsmateriaal.

Na het met Jelle bestuderen en analyseren van de 32 spellen van 2018 kom ik tot de conclusie dat de deelnemende paren stevige kost voor hun kiezen krijgen. Veel deelscores waarin van alles mogelijk is. Het feit dat het om matchpoints gaat (‘paren’) maakt veel spellen tot een boeiend en spannend avontuur. Er worden in bijna elk spel keuzes en beslissingen gevraagd.
Jelle Rienstra en Kees Tammens


Als voormalig Apih-lid (ik weet niet meer precies bij welk lustrum maar ooit schreef ik verhaal voor het lustrumboek en bleef als dank daarvoor jarenlang het Apih-clubblad met het fraaie logo ontvangen) loof ik drie bridgeboeken uit voor de mooiste, schrikbarendste of interessantste verhalen van de 36-ste Apih Cafédrive: mail die naar kornelistammens@gmail.com en ik zorg dat je de prijs krijgt thuisgestuurd.


hand 1
hand 2
hand 3
hand 4
hand 5
hand 6
hand 7
hand 8
hand 9
hand 10
hand 11
hand 12
hand 13
hand 14
hand 15
hand 16
hand 17
hand 18
hand 19
hand 20
hand 21
hand 22
hand 23
hand 24
hand 25
hand 26
hand 27
hand 28
hand 29
hand 30
hand 31
hand 32

 

Share Spelverdeling Cafédrive 2018

FacebookTwitterGoogle+
Rate Spelverdeling Cafédrive 2018

Rating: 3.0/5 (3568 stemmen)